2015. szeptember 8., kedd

Nyithatnak-e SMSZ számlát a pókeresek? - Bejegyzésünk nem csak pókernyereményekre ad választ.

A témában rengeteg kérdést kaptunk, ezért egy rövid bejegyzés erejéig válaszolunk.
Természetesen lehetőség van Stabilitási Megtakarítási Számla nyitására bárkinek aki hajlandó azon akár utalással akár készpénzben minimum 5 millió forint összeget elhelyezni. Ez mindenkire vonatkozik.

Amennyiben megnyitjuk az SMSZ számlát (elhelyezzük rajta az összeget) és utána a megfelelő adómértéket levonva áthelyezzük egy bankszámlára, értékpapír számlára vagy felvesszük készpénzbe, ez az összeg adózottnak minősül, nyugodtan költhetjük.

Eredményezhet-e anonimitást az SMSZ számla?
A problémát nem az összeg SMSZ számlán történő elhelyezése okozhatja. Amennyiben az adóhivatal rátalál arra, hogy póker nyereményt vagy bármilyen más jövedelmünket (nyereséges vatera értékesítés, tevékenységünkről kiállított számla hiánya stb...) miből és mikor realizáltuk azzal kapcsolatosan adómegállapítást tehet, attól függetlenül, hogy ez az összeg került-e be az SMSZ számlára vagy nem. Ebben az esetben a nyereség realizálásának napja az irányadó az adó és szankciói megállapításánál.

All in! Szabad-e blöffölni?
Természetesen van benne kockázat, mindenkinek el kell dönteni a kockázat vállalás mértékét
Összességében, ha SMSZ számlát megfelelő módon nyitunk nem valószínű, hogy az összeg eredetét az adóhivatal a továbbiakban firtatná és önmagában SMSZ számla nyitása nem eredményez adóvizsgálatot.

Stabilitási Megtakarítási Számlával kapcsolatos kérdéseivel, SMSZ számla nyitásával forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken.Nincsenek megjegyzések: